Saturday, July 24, 2010

Questions


  1. What is the program saved in the ROM?
    1. Software
    2. Hardware
    3. Romware
    4. Firmware
    Answer:
    Read-only memory (usually known by its acronym, ROM) is a class of storage media used in computers and other electronic devices. Because data stored in ROM cannot be modified (at least not very quickly or easily), it is mainly used to distribute firmware
    (software that is very closely tied to specific hardware, and unlikely to require frequent updates)
  2. Ramachandran Plot is symmetric for
    1. Glycine
    2. Proline
    3. Serine
    4. Threonine
    Answer:
    The Ramachandran plot is the 2d plot of the φ-ψ torsion angles of the protein backbone. It provides a simple view of the conformation of a protein. The φ-ψ angles cluster into distinct regions in the Ramachandran plot where each region corresponds to a particular secondary structure. There are four basic types of Ramachandran plots, depending on the stereo-chemistry of the amino acid: generic (which refers to the 18 non-glycine non-proline amino acids), glycine, proline, and pre-proline (which refers to residues preceding a proline ). The observed glycine Ramachandran plot has a distinctive distribution quite different to the generic Ramachandran plot. Unlike the generic Ramachandran plot, the glycine α region is symmetric to the αL region. In the generic Ramachandran plot, there is also a γ region corresponding to the hydrogen bonded γ-turn . The glycine Ramachandran plot does not have any density in the γ region.

     
  3. TPCK is an enzyme inhibitor of following category:
    1. Allosteric
    2. Competitive
    3. Noncompetitive
    4. Irreversible
    Answer:
    Tosyl phenylalanyl chloromethyl ketone (TPCK) is a protease inhibitor. Its structural formula is 1-chloro-3-tosylamido-4-phenyl-2-butanone. TPCK is the irreversible inhibitor of chymotrypsin. Also inhibits some cysteine proteases such as papain, bromelain or ficin. It does not inhibit trypsin nor zymogens. Irreversible inhibitors usually covalently modify an enzyme, and inhibition cannot therefore be reversed.
  4. Which is the default return type?
    1. int
    2. float
    3. char
    4. void
    Answer:
    A function without an explicit return type returned an
    int
    . But recent compiler show an error when a function is without an explicit return type.
  5. Last In First Out refers to
    1. Stack
    2. Tree
    3. Queue
    4. Lists
    Answer:
    A stack is a last in, first out (LIFO) abstract data type and data structure.
  6. Which of the multiuser operating system made of higher level programming language?
    1. Windows Vista
    2. Windows XP
    3. Unix
    4. DOS
    Answer:
    The answer to it is really perplexing.
    The "machine language" and "assembly language" for CPU architecture are the lowest-level programming languages.
    The "Fortran language" and the "C programming language" are perhaps the most popular non-CPU-specific low-level programming languages. They were once considered high-level programming languages, and certainly they are at a higher level than assembly language, but now they are considered low-level programming languages when compared to the much higher-level languages available today (Python, Java, C++ ,etc)
    Low-level programming languages provide little or no abstraction from the CPU's instruction set architecture; typically they interact with the hardware directly.
    Now look at these operating system and the languages they are made from.
    DOS is probably made of assembly language which is of course a low level language.
    The codes of Unix are written is C which is also considered now a low level language.
    Windows XP is originally written is C, C++ , and Visual Basic and assembly language. Both C++ and Visual Basic is considered as high level languages.
    Windows Vista was programmed in multiple languages such as C, C++ and probably .NET and C#.
    As the source code is not available for Windows version, so only Microsoft can say in what language it is made of.
    So the appropriate answer to this question might be Windows Vista.

     
  7. Which of these can access the data faster?
    1. Hard disk
    2. Floppy disk
    3. CD-ROM
    4. DVD
    Answer:
    Obviously, Hard Disk
  8. If pH = 3, what is the hydroxyl ion concentration?
    1. 10-11
    2. 10-3
    3. 10-6
    4. 103
    Answer:
    pH is the negative logarithm of hydronium ion H3O+ concentration.
    pH = - log[H3O+]
    pOH = -log[OH-]
    pH + pOH = 14
    So, at pH = 3, pOH will be 11.
    And the concentration of hydroxyl ion will be 10-11.
    (At pH =3 , concentration of H+ or H3O+ is 10-3).

     
  9. MASCOT is used for
    1. Pairwise alignment of protein.
    2. Identify functions of protein.
    3. Identify sequence of protein.
    4. Multiple Sequence Alignment of protein.

     
    Answer:

    MASCOT is algorithm that help to identify protein sequence from mass spectrum. Other algorithms are SEQUEST, Prospector.

     
  10. Which one of these is a cancer database?
    1. GeneCards
    2. OMIM
    3. caBIG
    4. CAGE

 

Answer:
The cancer Biomedical Informatics Grid (caBIG®) is an open source, open access information network with the mission of enabling secure data exchange throughout the cancer community. The initiative was developed by the National Cancer Institute (part of the National Institutes of Health) and is maintained by the Center for Biomedical Informatics and Information Technology (CBIIT).